Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  20/03/2018
Data da última atualização:  29/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GALVÃO, A. M. M. T.; ZAMBELLI, R. A.; ARAÚJO, A. W. O.; BASTOS, M. do S. R.
Afiliação:  Ândressa M. M. T. Galvão, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos; Rafael A. Zambelli, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos; Antonio W. O. Araújo, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos; MARIA DO SOCORRO ROCHA BASTOS, CNPAT.
Título:  Edible coating based on modified corn starch/tomato powder: Effect on the quality of dough bread.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  LWT. Food Science and Technology, v. 89, p. 518-524, 2018.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Bread; Quality.
Thesagro:  Fermentação; Pão; Qualidade.
Thesaurus Nal:  Fermentation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177372/1/ART18003.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT15499 - 1UPCAP - DD2018.088
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  10/05/2021
Data da última atualização:  12/07/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BONASSA, G.; BOLSAN, A. C.; HOLLAS, C. E.; VENTURIN, B.; CANDIDO, D.; CHINI, ANGÉLICA; PRÁ, M. C. de; ANTES, F. G.; CAMPOS, J. L.; KUNZ, A.
Afiliação:  GABRIELA BONASSA, Unioeste/Cascavel; ALICE CHIAPETTI BOLSAN, Unoesc/Joaçaba; CAMILA ESTER HOLLAS, UFFS/Erechim; BRUNO VENTURIN, Unioeste/Cascavel; DANIELA CANDIDO, UFFS/Erechim; ANGÉLICA CHINI, Unioeste/Cascavel; MARINA C. DE PRÁ, Unioeste/Cascavel; FABIANE GOLDSCHMIDT ANTES, CNPSA; JOSÉ LUIS CAMPOS, Universidad Adolfo Ibáñez; AIRTON KUNZ, CNPSA.
Título:  Organic carbon bioavailability: is it a good driver to choose the best biological nitrogen removal process?
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Science of the Total Environment, v. 786, n. 147390, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2021.147390
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Organic carbon can affect the biological nitrogen removal process since the Anammox, heterotrophic and denitrifying bacteria have different affinities and feedback in relation to carbon/nitrogen ratio. Therefore, we reviewed thewastewater carbon concentration, its biodegradability and bioavailability to choose the appropriate nitrogen removal process between conventional (nitrification-denitrification) and Anammox-based process (i.e. integrated with the partial nitritation, nitritation, simultaneous partial nitrification and denitrification or partialdenitrification). This review will cover: (i) strategies to choose the best nitrogen removal route according to the wastewater characteristics in relation to the organic matter bioavailability and biodegradability; (ii) strategies to efficiently remove nitrogen and the remaining carbon fromeffluent in anammox-based process and its operating cost; (iii) an economic analysis to determine the operational costs of two-units Anammox-based process when compared with the commonly applied one-unit Anammox system (partial-nitritation-Anammox). On this review, a list of alternatives are summarized and explained for different nitrogen and biodegradable organic carbon
Palavras-Chave:  Anammox-based process; Economic viability; Processo baseado em Anammox; Viabilidade econômica.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22122 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional